2015-10-15 Symposium Simone Davidse-1

Onderwijs dat werkt! Onderwijsinnovatie en onderwijskwaliteit komen samen in Zeeland

Zo’n 120 deelnemers waren aanwezig op 15 oktober 2015 tijdens de tweede studiemidddag en –avond van het Programma Zeeland Centraal. Deze werd gehouden in de ZB in Middelburg, een van de deelnemende partners van het Programma.

Docenten, directeuren en managers van onderwijsinstellingen en van ondersteunende diensten, projectpartners en bestuurders bezochten de keynotelezing en namen deel aan de twee workshoprondes van deze middag en avond. De keynotelezing tijdens de opening werd gehouden door Jelmer Evers, docent geschiedenis in Utrecht en een creatieve en vernieuwende gebruiker van technologie in het onderwijs. Zijn stelling: “Het aanleren van digitale vaardigheden hoort bij het onderwijs net als taal en rekenen.” De workshops belichtten allerlei aspecten van vernieuwend onderwijs: van flipping the classroom tot de inzet van virtuele technieken, van probleemgestuurd leren tot het belang van professionele leergemeenschappen.

Nieuw bij deze tweede studiemiddag was de deelname van het Platform Kwaliteitszorg van het Dienstencentrum Onderwijs (DCO). Hun doelgroep overlapt die van Programma Zeeland Centraal en hun inhoud sluit aan bij die van het Programma. Daarom is ervoor gekozen gezamenlijk deze studiemiddag te organiseren.

Bekijk en lees hier het volledige verslag.

About Cordyvdb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *