FacebookThumb

Opnamemogelijkheid in PowerPoint

Ralph van der Wekke, docent commerciële economie, marketing/sales/marketing research, Academie Economie en Management, HZ University of Applied Sciences

In PowerPoint direct je presentatie opnemen, dat kan met Office Mix. Dit is een Add-in in PowerPoint. Handig als voor enkele honderden studenten een basisvak als bijvoorbeeld Management en Organisatie, op het rooster staat en deze lessen niet voor alle studenten tegelijk gegeven kunnen worden. Om de simpele reden dat er niet zo’n grote zaal beschikbaar is of omdat het aantal ook om didactische redenen te groot is. Dus staat dit vak vijf of zes keer op het rooster en wordt het gegeven door verschillende docenten. Het bespaart tijd als studenten de opgenomen presentatie – die jullie misschien gezamenlijk kunnen maken zodat de input van alle docenten meegenomen kan worden – in hun eigen tijd kunnen bekijken.

Terwijl je je presentatie geeft met PowerPoint Office Mix, kun je tegelijkertijd een extra aantekening maken op een slide. Of een kernwoord omcirkelen, een verbindingslijn maken. Gewoon, zoals je dat ook op het bord zou doen. Dit wordt direct opgenomen terwijl je je presentatie maakt. Wil je alleen je stem en de slides met die eventuele aantekeningen? Ook dat kan, want de camera kun je uitzetten.
Office Mix in PowerPoint werkt vanaf Microsoft Office 13. Ook is het volledig geïntegreerd in Office 365.

Hoe werkt het?

  • Ga naar https://mix.office.com/en-us/Home
  • Klik op ‘Get Office Mix’.
  • Kies een accountvorm (Facebook, Microsoft, Google of een schoolaccount).
  • Open PowerPoint (let op: vanaf PPt 13).
  • Rechstbovenin zie je ‘Office Mix’. Klik dat aan.
  • Vervolgens maak je je PowerPointpresentatie zoals je gewend bent. Maar nu heb je de extra opnamemogelijkheid en kun je die gebruiken.


Voordelen

  • Tijdsbesparing.
  • Past in het concept van flipping the classroom.
  • De geboden theorie kun je testen a.h.v. vragen.
  • Terugkoppeling mogelijk op individueel niveau.

Nadeel
Je hebt geen controle over de mate van aandacht van de studenten als ze je presentatie in hun eigen tijd bekijken.

Tips
Denk goed na over de opbouw van je presentatie. Misschien wil je bij een bepaalde slide iets extra’s vertellen waarbij je een diagram wilt tekenen, of een kernwoord wilt opschrijven. Zorg dan voor een lege slide. Als een grote groep studenten het betreffende vak volgen, kun je een test afnemen: wat werkt beter, is er een verschil tussen opname en beklijven van de stof in hun eigen tijd, of tijdens een college?

Wie
Ralph van der Wekke, docent commerciële economie, marketing/sales/marketing research, Academie Economie en Management, HZ University of Applied Sciences, Vlissingen
0118 – 489716
r.van.der.wekke@hz.nl

Meer informatie
www.mix.office.com

 

About Cordyvdb

One thought on “Opnamemogelijkheid in PowerPoint

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *