appearin-preview-1200x630

Onderwijs op afstand met Appear.in

Frank Peeters, senior lecturer International Business and Management Studies (IBMS), HZ University of Applied Sciences

Wonen in China, Letland, Roemenië of waar dan ook, en studeren op de HZ in Vlissingen. Het komt veel voor, en andersom ook. Studiebeurzen maken dergelijke uitwisseling mogelijk maar niet in alle gevallen voor je volledige studie. Je afstudeerproject bijvoorbeeld doe je dan weer in je land van herkomst. Kom je dan even terug voor de verdediging van je thesis? Komt je docent naar jou toe? Kan, maar kost veel geld, energie en tijd.

Handig dus als je op afstand je verdediging kunt houden en je docenten mee kunnen kijken op hun eigen locatie. Live en met volledige interactiemogelijkheden. Dit kan met de tool Appear.in. Frank Peeters, senior lecturer International Business and Management Studies (IBMS ) aan de HZ, maakt daar af en toe gebruik van. Het is vergelijkbaar met een-op-eensessies via Skype. Het voordeel is dat je met Appear.in geen account nodig hebt. Ook de innovatieborrel van 21 oktober 2015 heeft gebruikgemaakt van Appear.in. Alumni in Nederland en het buitenland werden uitgenodigd in de virtuele kamer van de innovatieborrel om te vertellen over de skills en competenties die nu in hun werk belangrijk zijn. Doel: achterhalen of de curricula van de HZ daar nog voldoende bij aansluiten.

Hoe werkt het?

  • Ga naar https://appear.in.
  • Creëer je virtuele kamer door een naam in te voeren.
  • Geef toestemming als het programma toegang vraagt tot je microfoon en camera van je laptop of ander device. Je zorgt uiteraard dat die aanstaan.
  • in maakt een link aan naar jouw kamer.
  • Stuur die toe aan degenen met wie je je presentatie wilt delen (ouders, studiegenoten). Doe dat aan niet meer dan zes personen anders is het te veel.
  • Ook de genodigden zetten hun camera en microfoon aan.
  • De presentatie kan beginnen. Degene die de kamer heeft gemaakt, reguleert de presentatie. Volgende slide!

Tips

  • Zorg voor een groot scherm waarop de presentatie tegelijkertijd getoond wordt met het beeld van degene die presenteert.
  • Zorg voor goede geluidsapparatuur, oftewel koppel goede speakers aan je laptop. Headset kan natuurlijk ook, maar niet als je met meerdere mensen de presentatie bekijkt in dezelfde ruimte.


Voordeel
Op een gebruikersvriendelijke manier meerdere mensen tegelijkertijd kennis laten nemen van een presentatie op (grote) afstand. Doordat het live gestreamd wordt, is interactie mogelijk. Een account aanmaken is niet nodig, i.t.t. Skype bijvoorbeeld. Inloggen hoeft dus ook niet.

Nadeel
De non-verbale communicatie is minder goed waar te nemen. Bewegingsruimte voor degene die presenteert is beperkt. Tenzij je een camera opstelt met iemand die de camera bedient. Maar presentatievaardigheden zijn al voldoende getoetst tijdens de studie. Dus dat is geen essentieel onderdeel meer van de verdediging van de eindscriptie. 

Wie
Frank Peeters, senior lecturer International Business and Management Studies (IBMS), HZ University of Applied Sciences, Vlissingen
0118 – 489 276
E-mail: study@hz.nl

Meer informatie
https://www.linkedin.com/pulse/having-students-presenting-final-graduation-project-while-peeters;
https://appear.in

Appear.in is ontwikkeld door een jong team in Noorwegen. Het team stelt gebruiksgemak voorop en staat altijd open voor nieuwe ideeën.

“The appear.in team currently consists of 14 people, and operates as an independent startup within the incubator environment of Telenor Digital. Telenor Digital have been working with in-house development of communication products based on WebRTC since 2012. The long term ambition for appear.in is to create a global video communication service that users love and use frequently.” (bron: appear.in)

About Cordyvdb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *